Til innhold

Murpuss på fasade i Oslo og omegn

Murpuss på fasaden gjør at den beskyttes mot klimapåkjenninger, og kan hindre at fukt trenger inn i bygningen. Malerhuset AS er eksperter på murpuss.

Starter fasaden å slå sprekker eller blitt skadet, anbefaler vi at du kontakter en erfaren murmester for å vurdere tilstanden og for å komme med råd om vedlikehold.

Overlat murpussen til eksperter

Malerhuset AS er en malermesterbedrift med lang erfaring som utfører en rekke tjenester. Du kan være trygg på at vi tar ansvar for hele byggeprosessen.

Vi utfører både store og små pussarbeider for alle slags fasader. Ved å legge murpuss vil du beskytte fasaden mot ytre påkjenninger og forhindrer mot inntreng av vann. Det legges også murpuss for å jevne ut overflaten på vegger eller for å reparere skader.

Riktig valg av behandling er essensielt

Valg av riktig overflatebehandling ved oppussing og rehabilitering av murgårder er avgjørende for å oppnå et godt og varig resultat. Ved feilbehandling får gårdeier problemer med malingsavskalling, fukt og skader. 

Her er 5 ting du bør sjekke jevnlig på fasade og balkongene:

 • Sprekker og sår i murpussen, spesielt om mørtelen drysser ut som sand
 • Biter av murpuss som er falt ned 
 • Malingsavskalling 
 • Istapper bak takrenner og nedløp om vinteren
 • Løse detaljer/ornamenter som har begynt å falle av

Vi utfører alt innen nybygg og rehabilitering i Oslo og omegn.

Murpuss på fasade i oslo sentrum

Derfor bør du fornye fasaden med murpuss

Vi pusser fasaden med flere ulike farger, materialer og teknikker. Det brukes kun de beste materialer slik som mørteltyper av høyeste standard, nøye tilpasset fasadenes alder og eksisterende underlag, samt produkter som er tilpasset norsk klima fra solide leverandører. Det er flere gode og viktige grunner til at du bør fornye og vedlikeholde fasaden med murpuss. Her er noen av dem:

Gjør fasaden robust mot det nordiske klimaet

Murpussen på fasaden er utsatt for klimapåkjenninger, og over tid kan den bli utsatt for slitasje og skader. Dermed vil det å fornye murpussen beskytte fasaden mot videre skade og øke levetiden til bygget.

Estetisk tiltalende fasade

Etter mange års eksponering for vær og vind, kan murpussen se slitt og utdatert ut. Fasadefornyelse med murpuss kan gi en bygning et mer attraktivt utseende, øke verdien av bygningen og øke tilfredsstillelsen til de som bruker den.

Fungerer som isolasjon

Ved å legge murpuss reduseres varmetapet gjennom veggene. Dette gjør bygningen mer energieffektiv.

Reduserer behovet for vedlikehold

Skader på murpussen kan føre til at vann trenger inn i bygningen og kan skade vegger og fundamenter. Ved å fornye murpussen kan man unngå videre skade på bygningen og redusere vedlikeholdsbehovet.

Murpuss på fasade bygning oslo sentrum.

Kun det beste er godt nok

Vi leverer enestående fasadearbeid ved å benytte skreddersydde mørteltyper av høyeste kvalitet, nøye tilpasset fasadenes alder og eksisterende underlag.

Vår profesjonelle tilnærming er forsterket ved vår bruk av førsteklasses produkter fra anerkjente leverandører, inkludert KEIM, Weber, STO Norge og andre bransjeledende merker. Ved å bruke disse kvalitetsproduktene kan du være trygg på at fasaden vil være beskyttet og holde seg vakker i mange år fremover.

Innendørs pussarbeider

Dersom du ønsker å utføre pussarbeider er det viktig å vurdere å få en ekspert til å utføre jobben. Murpuss er komplekst og krever spesialiserte verktøy og ferdigheter.

Det finnes mange gode grunner for hvorfor innvendig murpuss er viktig, blant annet: 

 • Dekke over skader og ujevnheter.
 • Pusset gir en slett og stilfull overflate.Du kan velge mellom forskjellig farger og strukturer.
 • Murpuss kan beskytte vegger mot fuktighet og skade.

Vi utfører antikvarisk oppussing

Vi er en mesterbedrift som utfører alle typer antikvarisk oppussing innvendig og utvendig. Denne metoden innebærer å gjennomføre restaurering eller renovering av historiske bygninger eller anlegg.

Vårt team er dyktige på å restaurere eller erstatte gamle bygningsdeler, i tillegg til å gjenopprette original maling og dekor.

Riktig teknikk og puss system er viktig i et slikt prosjekt da vi ønsker å bevare så mye som mulig av det historiske utseendet til bygget.

Det er viktig å merke seg at antikvarisk oppussing kan være mer tidkrevende og kostnadskrevende enn vanlig oppussing. Slik oppussing krever ekstra omsorg og nøyaktighet for å bevare det historiske utseendet og karakteren til bygningen eller anlegget.

Hvilke oppdrag utfører vi?

Våre prosjekter/tjenester er:

Les mer: Entreprenørtjenester i Oslo.

Pris på murpuss fasade

Kostnadene for murpuss på fasaden er avhengig av flere faktorer som størrelsen på fasaden, valg av materialer, tilstand og alder på bygningen.

Et vanlig prisområde for murpuss på fasade i Oslo er mellom 1500 kr og 3000 kr per kvadratmeter. Dette inkluderer vanligvis kostnadene for både materialer og arbeid. Hvis det er spesielle utfordringer som vanskelig tilgang eller skader som må repareres først, kan prisen øke.

Samlet sett er det en investering som lønner seg både økonomisk og estetisk.

Derfor bør du velge Malerhuset AS

 • Vi har bred kompetanse.
 • Vi har fokus på kvalitet og service i alle ledd.
 • Vi er punktlige, ryddige og leverer til avtalt tid og pris.
 • Vi er fremoverlente og leverer godt håndverk.
 • Sentral godkjent for ansvarsrett i klasse 2.

Om oss

Vi har over 25 års erfaring med mur og puss i alle utførelser. Teamet vårt består av dyktige og kunnskapsrike håndverkere med stor yrkesstolthet. Vi er godkjent mesterbedrift med sentral godkjenning i ansvarsrett. Du kan være sikker på at vi alltid utfører arbeidet med presisjon, og jobber for at arbeidet til enhver tid er i tråd med dine ønskede resultater.

Jobber utført av oss følger byggnormer og HMS. 

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende befaring

Dersom du har planer om en fasaderehabilitering, malertjenester eller større renoveringer tar vi gjerne en uforpliktende prat eller befaring.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med oss på e-post eller telefon for å få mer informasjon om våre tjenester. Vi ser frem til å høre fra deg!